Pensionstalling

Bij Stal Panta Rhei bent u ook aan het juiste adres wanneer u uw (jonge) paard wilt laten africhten, door wilt laten rijden of klaar wilt laten maken voor het hogere werk. Ook corrigeren en het keuringsklaar maken hoort bij onze diensten.

Ervaring

Wanneer u geen ervaring hebt met het africhten van paarden, is het van groot belang dat u deskundige hulp inroept. U kunt ervoor kiezen de gehele africhting aan Stal Panta Rhei uit te besteden. Dit houdt in dat uw paard een bepaalde periode bij ons verblijft. U kunt er ook voor kiezen zelf nauwer bij de africhting betrokken te blijven. Het is ten sterkste af te raden om op de begeleiding te besparen. Van een goede en bevestigde africhting heeft u nog jaren plezier. Een onvolledige en slechte africhting kan voor grote problemen zorgen. Wat verkeerd is aangeleerd, is moeilijk weer af te leren. Geduld is in de africhting van uw (jonge) paard is van groot belang.

Wanneer u het paard forceert, kan het daar nare herinneringen en lichamelijke klachten aan overhouden. Dit betekent natuurlijk niet dat u uw paard niet mag corrigeren. Ook dat is een essentieel onderdeel van de africhting. U moet echter oog hebben voor de signalen die het paard uitzendt en daarnaar handelen. Soms is de volgende stap nu eenmaal een stap te ver. Uw paard geeft dan aan daar nog niet aan toe te zijn. Het tijdig opvangen van deze signalen en het vermogen koppigheid van angst of onvermogen te onderscheiden, vraagt ervaring.

Een fout die vaak wordt gemaakt: Het koppig vasthouden aan de eigen trainingsmethode. Wanneer een bepaalde werkwijze geen of zelfs een averechts effect heeft, moet u zo flexibel zijn iets anders te proberen. Niet ieder paard is hetzelfde, dus niet alles werkt voor ieder paard. Het is heel normaal wanneer de oefeningen een aantal keren moeten worden herhaald alvorens het paard de beoogde reactie vertoont. Eens moet het echter zijn vruchten afwerpen!
Het is van het grootste belang dat u consequent bent. Het biedt zekerheid en vertrouwen wanneer het paard weet wat hij van u kan verwachten. Bovendien kunt u niet van hem vragen dat hij altijd naar u luistert, wanneer u hem slechts af en toe voor ongehoorzaamheid straft. Consequentie zit hem echter niet alleen in het straffen. Het belonen van het paard is minstens zo belangrijk.

MEER WETEN OVER STAL PANTARHEI? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP.